latinica  ћирилица
29/03/2016 |  15:41 ⇒ 18:02 | Аутор: РТРС

Требиње: Пацијентима отежан приступ Општој болници (ВИДЕО)

Већ годинама, један од проблема у требињској болници, јесте недостатак паркинг-мјеста.
Паркинг - Фото: РТРС
ПаркингФото: РТРС

На паркинг ове установе, своје аутомобиле често остављају станари околних зграда, као и гости угоститељских објеката. У таквој ситуацији, највише испаштају пацијенти.

На паркиралишту требињске Опште болнице морате бити посебно вјешт возач, да бисте се "провукли" између других паркираних аутомобила. Уколико не желите да ваш аутомобил остане "заробљен", морате кружити у потрази за паркингом. За пацијенте, уз здравствене проблеме, тако настаје још један, непотребан.

Саобраћајна некултура препрека је и за болничко особље. Дешава се и да здрваствени радници траже мјесто на које може да се паркира возило Хитне помоћи с најтеже обољелим и непокретним пацијентима.

Болнички паркинг у власништву је ХЕТ-а. Надлежни кажу, да се у договору са овим предузећем и већ израђује идејни пројекат. Радови би требало да почну наредне седмице. У плану је да се дио зелене површине претвори у додатну паркинг-зону. Умјесто раније планиране подземене гараже, биће постављена рампа.

Постављање рампе и сређивање саобраћајница око требињске болнице, коштаће око 20.000 КМ. Радови би требало да буду завршени за мјесец дана.