latinica  ћирилица
31/03/2016 |  16:12 | Аутор: СРНА

Зворник: Као нестали још се воде 24 војника и 30 цивила

На подручју Зворника још се траже 24 припадника Војске Републике Српске и 30 цивила који су нестали у протеклом рату, рекао је данас предсједник Скупштине градске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Зворник Бошко Тијанић.
Зворник - Фото: СРНА
ЗворникФото: СРНА

Тијанић је, након сједнице Скупштине ове организације, изјавио новинарима да је тражење несталих војника и цивила дугогодишњи проблем на чијем се рјешавању непрекидно инсистира.

Он је додао да ће задаци Скупштине и убудуће бити усмјерени на побољшање услова живота породица борачких категорија, стамбено збрињавање, као и запошљавање дјеце погинулих бораца.

Према његовим ријечима, Скупштина је донијела одлуку о формирању одбора демобилисаних бораца у чијем ће саставу претежно бити родитељи погинулих и заробљених бораца и несталих цивила.

Скупштина Градске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Зворник усвојила је финансијски и извјештај о раду за прошлу, те финансијски план и програм рада за ову годину.

На сједници је донесена одлука о промјени назива организације у Градска организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Зворник, сходно промјени статуса града Зворника.