latinica  ћирилица
04/04/2016 |  12:01 | Аутор: Б92

Сулеман Угљанин тражи интервенцију УН, Дачић: То је бесмислено

Лидер Бошњачког националног вијећа Сулејман Угљанин тражи интервенцију УН. Ивица Дачић каже да је тај захтјев бесмислен и да је циљ дестабилизација Србије.
Сулејман Угљанин - Фото: ПОЛИТИКА
Сулејман УгљанинФото: ПОЛИТИКА

Лидер Бошњачког националног вијећа Сулејман Угљанин упутио је захтјев Савјету безбједности Уједињених нација: да хитно и без одлагања у Санџак пошаље међународне снаге за спречавање конфликата и предузме друге мјере за заштиту бошњачког народа у овом дијелу Србије, пишу "Вечерње новости".

Одлука да се позову снаге УН донесена је под окриљем ноћи, у суботу увече, на ванредној сједници БНВ, одржаној у "крњем" саставу, јер на њој није било 17 одборника листе "За Бошњаке, Санџак и муфтију". Они тврде да нису консултовани о тачкама дневног реда.

Вицепремијер Србије и шеф дипломатије Ивица Дачић је за "Новости" рекао да је захтјев бесмислен и да на то нико у свијету неће реаговати:

"Мир и стабилност у Србији нису угрожени. Ово је очигледна и велика провокација усмјерена на изазивање дестабилизације земље", навео је он.

Угљанинови захтјеви за потпредсједника владе Србије Расима Љајића нису ништа ново и он сматра да Влада Србије на њих не треба да реагује:

"Угљанин већ 25 година тражи једно те исто и од тога нема ништа. Човјек је остао заробљен у деведесетим годинама. Захтјеви су и тада били бесмислени, а сада још више и завршиће у некој канти за смеће у канцеларијама ЕУ и УН. Када би Влада реаговала на овакве бесмислице, не би имала времена ничим другим да се бави" поручио је Љајић за "Новости".