latinica  ћирилица
05/04/2016 |  07:50 ⇒ 19:23 | Аутор: РТРС

Додик: Пуна подршка сарадњи полиције Српске и МУП-а Русије (ФОТО и ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик примио је данас делегацију Министарства унутрашњих послова Руске Федерације за Град Москву, предвођену Баранов Олегом Анатољевичем, замјеником начелника Главне управе МУП-а Града Москва.
Додик са делегацијом МУП-а Русије - Фото: РТРС
Додик са делегацијом МУП-а РусијеФото: РТРС

Предсједник Српске је информисао делегацију МУП-а Русије да је у току процес опремања полицијских структура Републике Српске како би оне могле на најефикаснији начин одговорити на глобалне изазове попут тероризма.

Додик је истакао је да је полиција Републике Српске важан дио идентитета Републике, и да сарадња полиције Српске и МУП-а Русије има његову пуну подршку.

Са делегацијом руског МУП-а састала се и предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић. Саговорници су размијенили мишљење о актуелним политичким и економским темама, те дешавањима на међународној сцени у свјетлу безбједносних изазова.

Премијерка Цвијановић је овом приликом нагласила да су односи српског и руског народа историјски веома добри, те да је Русија велики пријатељ српском народу са којим дијели многе вриједности и са којим је у многим искушењима била на истој страни.

Изразила је посебну захвалност на могућности да се посредством руског амбасадора у Савјету безбједности Уједињених нација чују и ставови Републике Српске. На састанку је оцијењено да је досадашња сарадња између Републике Српске и Руске Федерације изузетно добра, те да је и у будућности треба јачати у свим правцима.

Предсједница Владе је истакла значај потписаног Меморандума о разумијевању између МУП-а Републике Српске и Главне управе МУП-а Руске Федерације за град Москву, нагласивши да је за успјешну борбу против тероризма и свих обилика криминалитета неопходно међународно повезивање полицијских институција, те размјена информација и искустава које представљају узајамни интерес.

Састанку су присуствовали министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач и шеф Представништва Републике Српске у Москви Душко Перовић.

Делегације МУП-а Републике Српске коју су предводили Драган Лукач, министар и Гојко Васић, директор Полиције РС, одржали су сатанак са делегацијом МУП-а Руске Федерације и договорили конкретне облике сарадње.

Делегација МУП-а Руске Федерације, у оквиру тродневне посјете МУП-у Српске, присуствовала је обиљежавању Дана полиције, а боравиће и у бази Специјалне јединице полиције.