latinica  ћирилица
25/04/2016 |  12:33 ⇒ 12:38 | Аутор: СРНА

Бањалука ће угостити дјецу са Космета

Бањалука је десета локална заједница из Републике Српске која ће у августу угостити дјецу са Косова и Метохије, рекао је данас Срни предсједник Одбора за помоћ Србима Косова и Метохије Милорад Арлов.
Дјеца са Косова у посјети Српској (архива) - Фото: СРНА
Дјеца са Косова у посјети Српској (архива)Фото: СРНА

У оквиру пројекта "Спојимо дјецу Космета и Републике Српске", који је покренуо Одбор за помоћ Србима са Косова и Метохије, 500 дјеце из јужне српске покрајине боравиће од 20. до 27. августа у Српској.

Арлов каже да је Градска управа Бањалука обавијестила Одбор да ће се прикључити овом пројекту, те да ће ученици бањалучке Основне школе "Свети Сава" угостити 50 вршњака из неке од истоимених основних школа са Космета.

Осим у Бањалуци, дјеца са Косова и Метохије боравиће у Приједору, Бијељини, Лакташима, Прњавору, Модричи, Шамцу, Броду, Гацку, те Градишци.

Истичући да је ово до сада најмасовнији пројекат, Арлов је навео да ће у Српској боравити дјеца са цијелог Космета.

"Ова пета акција, као и многе друге, показује колико љубави и подршке Република Српска пружа нашем народу на Косову и Метохији", рекао је Арлов.

Осим локалних заједница у Српској и породица које ће угостити дјецу са Космета, овај пројекат подржала је и Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Владе Србије.