latinica  ћирилица
29/04/2016 |  13:21 | Аутор: СРНА

Ујак Хашима Тачија предао се полицији Еулекса

Посланик Демократске партије Косова Азем Суља, за којим је расписана потјерница због сумње да је предводио криминалну групу, предао се истражним органима Еулекса и пребачен је у притворни центар у Приштини, сазнаје РТС.
Еулекс - Фото: ТАНЈУГ
ЕулексФото: ТАНЈУГ

Суља се полицији предао код границе са Албанијом и пред судију ће бити изведен послије подне.

За Суљом је расписана потјерница због сумње да је предводио криминалну групу која је фалсификованом документацијом продала друштвено и приватно земљиште у околини Приштине вриједно 30 милиона евра.

Суља је бивши шеф тајне косовске обавјештајне службе, зване ШИК и ујак предсједника самопроглашеног Косова Хашима Тачија.

Еулекс и косовска полиција су по истом основу прије неколико дана ухапсили шесторо лица за које се сумња да су дио криминалне групе на чијем је челу Суља. Ухапшенима је одређен притвор од 30 дана.

Полиције Косова и Еулекса провеле су 27. априла заједничку акцију на подручју Косова и Метохије током које су претресли 42 локације које се односе на 40 осумњичених.

Из косовског тужилаштва наводе да су чланови ове криминалне групе фалсификовањем докумената и давањем мита јавним чиновницима присвојили друштвену имовину вриједности 30 милиона евра.

Они су осумњичени за организовани криминал, прање новца, злоупотребу службеног положаја, фалсификовање званичних докумената и давање и примање мита.