latinica  ћирилица
30/04/2016 |  16:40 | Аутор: Б92

Розбергу прва позиција и сутра у Сочију

Возач Мерцедеса Нико Розберг стартоваће са прве позиције у трци Формуле 1 за Велику награду Русије у Сочију.
Нико Розберг - Фото: AP
Нико РозбергФото: AP

Он је остварио најбрже вријеме у квалификацијама, док ће његов клупски колега, актуелни свјетски првак Луис Хамилтон, стартовати са 10. мјеста.

Розберг, који је побиједио у прве три трке шампионата Формуле 1, освојио је пол позицију с резулатом 1:35, 417 минута. То је његова 24. пол позиција у каријери, а друга у сезони.

Друго најбоље вријеме, са 706 хиљадитинки заостатка, остварио је Себастијан Фетел из Ферарија, али Нијемац је добио казну због промјене мјењача, па ће на сутрашњој трци стартовати осми.

Друштво Розбергу у првом стартном реду правиће Финац Валтери Ботас из Вилијамса, док ће с трећег мјеста стартовати Кими Раиконен из Ферарија, а иза њега су возач Вилијамса Фелипе Маса, Данијел Рикардо из Ред Була и Серхио Перес из Форс Индије.

Актуелни шампион Хамилто није успио да се пласира у трећи круг квалфикација због техничких проблема. Он је као и на трци за ВН Кине прије двије недјеље имао проблема с мотором, механичари су покушали да отклоне квар, али у томе нису успјели, па и поред другог најбољег времена у "Q2" није успио да изађе на стазу у посљедњој серији квалификација.

Трка за Велику награду Русије стартоваће сутра у 14.00 часова.