latinica  ћирилица
04/05/2016 |  11:21 ⇒ 17/03/2017 | 09:00 | Аутор: РТРС

Станари: Пројекција докуметарног филма "Дах живота" (ФОТО)

У општини Станари одржана је пројекција документарног филма Сњжане Брезо "Дах живота", у продукцији РТРС-а.
Званице на промоцији филма Дах живота - Фото: РТРС
Званице на промоцији филма Дах животаФото: РТРС

Пројекцији су присусутвовали: мајка једне од беба звијездица Драгослава Марић, начелник општине Душан Панић, предсједник СО Станари Остоја Стевановић, посланик у НС РС Горан Јеринић, директор ЕФТ Рудник и ТЕ "Станари"  Ивица Јаковљевић и представник локалног свештенства парох Мирослав Живковић.

Пројекцију најнаграђиванијег документарног филма у Босни и Херцеговини "Дах живота" у Станарима, организовало је СКПД "Лазарица" из Станара. Ово друштво је основано прије осам година, а већ годину дана у свом оквиру има и етно-групу, која је наступила прије пројекције са пјесмом "Расти, расти мој зелени боре".

Начелник општине Станари Душан Панић (Фото: РТРС)

Прије пројекције, присутнима су се обратили начелник општине Станари Душан Панић и предсједница СКПД "Лазарица" Љубинка Јеринић, а након пројекције истима је захвлалила и Сњежана Брезо, ауторка филма "Дах живота".

Сњежана Брезо у сали СО Станари (Фото: РТРС)

Ово је уједно и прва пројекција неког филма у Станарима, најмлађој општини Републике Српске. Гледаоци нису крили задовољство и емоције након што су погледали најнаграђиванији документарни филм у Босни и Херцеговини, уз жељу да таквих пројекција буде више у овој општини.