latinica  ћирилица
04/05/2016 |  11:35 | Аутор: Б92

Роналдо: Немам сумњу да ћу бити упамћен као један од најбољих у историји (ВИДЕО)

Кристијано Роналдо, један од најбољих играча данашњице, каже да нема сумњу да ће бити упамћен као један од најбољих фудбалера у историји.
Кристијано Роналдо - Фото: Getty Images
Кристијано РоналдоФото: Getty Images

Спектакуларни Португалац помјера границе фудбала дуже од деценије, освојио је све играјући за лисабонски Спортинг, Манчестер Јунајтед и Реал Мадрид, постигавши за то вријеме преко 500 погодака у свим такмичењима.

"Не сумњам да ћу ући у историју фудбала. Свидјело се то људима или не – бројеви говоре сами за себе. Бићу раме уз раме са осталим великанима. Некима се тај податак свиђа више, некима мање, али ја немам ни најмању сумњу да сам већ дио тог друштва", рекао је Роналдо. "Одувијек сам вјеровао да сам посебан играч, чак и када сам почињао у Спортингу. Осјећао сам да ћу прије или касније бити професионалац на највишем нивоу. С друге стране, нисам ни помишљао да ће се све тако брзо одвијати, али сам се одувијек спремао за тако нешто – таленат је био ту".

Такође, осим националних титула, двије Лиге шампиона и три "Златне лопте" – момак са Острва Мадеира најбољи је стријелац у историји Лиге шампиона са 93 гола.

"Одувијек сам радио веома вриједно, вјеровао сам у свој потенцијал – почев од Спортинга, преко Манчестера, до Мадрида – развијајући се све више и више као играч, особа и људско биће. Уживао сам у свом раду. Навијачи увијек желе да виде добар меч, са пуно голова очигледно, а то је мој посао. Да побјеђујем, играм добро, постижем што више голова је могуће, помажем свом тиму и уживам. Уживам је ријеч коју бих посебно подвукао јер управо она најбоље описује фудбал – срећа, страст, али и различитост", јасан је Португалац.

За крај, Кристијано, који има титулу вицешампиона Европе са Португалом из 2004, истиче значај утицаја на његову каријеру играча као што су Фернандо Коуто, Руи Кошта и Луиш Фиго, али и каже да никада није имао идола.

"Да будем искрен, никада се нисам превише угледао на некога у жељи да будем као они. Било је неколико сјајних играча који су прошли кроз екипу Спортинга, али сам ја увијек гледао даље у будућност. Већ сам размишљао о националном тиму. Сматрао сам да је играње у великом тиму тешко, али сам исто тако вјеровао да је то нешто што без проблема могу да чиним. С друге стране, играње за своју земљу је далеко, далеко теже. Као што сам рекао, све се одвијало јако брзо... Потписао сам за Манчестер Јунајтед, да би се ускоро нашао и у репрезентацији, а тамо сам се нашао међу величинама какве су Фернандо Коуто, Руи Кошта и Луиш Фиго".