latinica  ћирилица
06/05/2016 |  08:40 ⇒ 13:28 | Аутор: СРНА

Измјене саобраћаја због отварања Ферхадије и комеморације у Д. Градини (ФОТО)

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач издао је наредбе о забрани саобраћаја за теретна возила укупне масе веће од 7,5 тона и забрани превоза експлозивних материја због сутрашњег отварања џамије Ферхадије у Бањалуци и комеморативног скупа у Доњој Градини 8. маја, а од данас ће саобраћај бити обустављен и у више бањалучких улица.
Полиција - Фото: илустрација
ПолицијаФото: илустрација

Ово су улице које ће бити затворене 6. и 7. маја.

Измјене саобраћаја због отварања Ферхадије

 За сутра је забрањен саобраћај за теретна возила масе веће од 7,5 тона на путевима у оперативној надлежности Центра јавне безбједности Бањалука.

Измјене саобраћаја због отварања Ферхадије

Забрана се односи на дионици магистралних путева Врбашка један-Врбашка два, Врбашка два-Чатрња, Чатрња-Градишка, Нова Топола-Србац, Србац-Кобаш један, Рогољи-Бараћи, Бараћи-граница Српске и ФБиХ /Млиништа/, граница БиХ и Хрватска Градишка-Градишка, Градишка-Нова Топола.

Саобраћај је забрањен и на магистралним путним правцима Нова Топола-Клашнице један, Клашнице један-Клашнице два, Клашнице два-Шарговац, Шарговац-Бањалука један, Бањалука један-Бањлука /Чајевац/, Бањалука /Чајевац/-Бањалука /Рударска/, Бањалука /Рударска/-Српске Топлице, Српске Топлице-Карановац, Карановац-Црна Ријека, Црна Ријека-граница Српска/ФБиХ /Угар/, Клашнице један-Прњавор, Прњавор-Горња Вијака.

Теретна возила укупне масе веће од 7,5 тона сутра не могу саобраћати ни дионицама магистралних путева Ламовита-Ивањска, Ивањска-Шарговац, Шарговац-Дервиши, Дервиши-Бањалука /пијаца/, Бањалука /пијаца/-Бањалука /Ребровац/, Бањалука /Ребровац/-Бањалука /Челинац/, Челинац-Котор Варош, Котор Варош-Ободник, Ободник-Клупе, граница Српске и ФБиХ /Велечево/-Чађавица, Чађавица-Рогољи, Рогољи-Мркоњић Град, Мркоњић Град-Језеро, Језеро-граница Српске и ФБиХ.

Забрана се односи и на регионалне путеве Бањалука /Рударска/-Стари Мајдан два, Стари Мајдан два-граница Српска/ФБиХ /Разбој/, Стари Мајдан два- Ламовита, Чађавица-Српске Топлице, Хан Кола-Леденице Стричићи, Мркоњић Град- Црна Ријека, Језеро-Шипово, Шипово-граница Српска/ФБиХ, Шипово-Бараћи, Србац- Прњавор, Горња Вијака један-Горња Вијака два, Горња Вијака два-Разбој, Челинац-Укрина, Укрина-Горња Вијака два, Врбашка два-Ивањска, Кобаш један-Кобаш два, Дервиши-Клашнице два.

Наредба о забрани превоза експлозивних материја у друмском и жељезничком саобраћају биће на снази од данас од 18.00 часова до поноћи 8. маја.

Превоз експлозивних материја забрањен је с циљем предузимања безбједносних мјера поводом отварања Ферхат-пашине џамије у Бањалуци и комеморативног скупа Доња Градина, које оперативно покривају центри јавне безбједности Бањалука и Приједор.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске напомињу да ће због одржавања комеморативног скупа у Доњој Градини у недјељу, 8. маја, од 7.00 до 15.00 часова бити забрањен саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 3,5 тоне на магистралним путевима Козарска Дубица два-Драксенић, Драксенић-гранични прелаз Градина/Јасеновац, Драксенић-Врбашка један, Врбашка један-Врбашка два и Врбашка два-Чатрња.

Због отварања Ферхат-пашина џамије у Бањалуци данас и сутра биће обустављен саобраћај у више улица у граду.

Обустава саобраћаја данас ће бити на снази од 16.30 часова до поноћи бити обустављен саобраћај на дијелу од Булевара цара Душана до Улице Патра, затим у улицама Браће Мажар и мајке Марије на дијелу од Улице војводе Момчила до улица краља Петра Првог Карађорђевића, Здравка Челара и Патријарха Макарија Соколовића.

Возила сутра неће моћи саобраћати од 7.00 до 20.00 часова у улицама Краља Петра Првог Карађорђевића на дијелу од Алеје Светог Саве до Солунске улице, у Булевару цара Душана, затим у Улици Марије Бурсаћ на дијелу од Книнске до Краља Петра Првог Карађорђевића.

Саобраћај ће бити обустављен и у улицама Тржничка, Здравка Челара, Теодора Колокотрониса, Патријарха Макарија Соколовића, Патре, Браће Мажар и мајке Марије на дијелу од Змај Јовине до Улице краља Петра Првог Карађорђевића, те у Улици Војводе Момчила на дијелу од Булевара цара Душана до Симеуна Ђака.

Обустава ће бити и у Улици цара Лазара од Булевара Степе Степановића до моста Патре, те у улицама Исаије Митровића, 22. априла, као и Скендера Куленовића на дијелу од Улице Радоје Домановића до Солунске.

За вријеме трајања обуставе биће измијењен режим јавног превоза путника.

Из АМС напомињу да ће због одржавања спортске манифестације "Други бањалучки полумаратон" у недјељу, 8. маја, од 8.45 до 11.45 часова бити измијењен режим саобраћаја на дионици магистралног пута Бањалука /пијаца/-Бањалука /Ребровац/, од раскрснице улица Триве Амелице и Булевара Српске војске до раскрснице на Булевару војводе Петра Бојовића и Булевару војводе Степе Степановића.

Саобраћај ће на Булевару Српске војске и Булевару војводе Петра Бојовића бити обустављен у десној коловозној траци.