latinica  ћирилица
06/05/2016 |  09:37 | Аутор: РТС

Симеоне: Атлетико и Реал имају подједнаке шансе у финалу ЛШ

Тренер фудбалера Атлетико Мадрида Дијего Симеоне оцијенио је да његова екипа и градски ривал Реал имају подједнаке шансе да освоје Лигу шампиона.
Дијего Симеоне (Фото:mirror.co.uk) -
Дијего Симеоне (Фото:mirror.co.uk)

Атлетико ће у финалу Лиге шампиона 28. маја у Милану играти против десетоструког европског првака Реал Мадрида. То ће бити реприза финала из 2014. године када је Реал у Лисабону побиједио послије продужетака са 4:1. Реал је тада у судијској надокнади времена изједначио голом Серхија Рамоса, па је у продужецима лако дошао до побједе.

Од тог финала Атлетико је у посљедњих 10 такмичарских утакмица само једном изгубио од Реала и то прошлог априла у реваншу полуфинала Лиге шампиона.

Атлетико је побиједио Реал и на Сантјаго Бернабеу у фебруару, али Симеоне је рекао да та побједа неће ништа значити у финалу Лиге шампиона.

"Шансе у финалу против Реал Мадрида су 50-50, обје екипе се добро познају. Циљ је побједа у финлу", рекао је Симеоне за шпански радио Ла Ред.

Атлетико је у четвртфиналу Лиге шампиона елиминисао Барселону, а у полуфиналу Бајерн из Минхена.

"Показујемо људима да је могуће. Више се ту ради о животу него о фудбалу. Снажно смо се бранили (у тим утакмицама), али смо и постигли гол на гостовању против Бајерна, а то није лако. Промијенили смо много играча, али на срећу, они који су дошли брзо су се привикли на тим. Срећан сам што имам такав тим", рекао је Симеоне.

Симеоне је додао да би током каријере желио да тренира Интер, Лацио и селекцију Аргентине, за коју је одиграо 106 утакмица.

"Волио бих да их тренирам, али нисам очајан. То ће се догодити", навео је Симеоне.