latinica  ћирилица
06/05/2016 |  10:15 | Аутор: СРНА

Поповић: Инцко, иди кући

Војно-политички аналитичар Гостимир Поповић сматра да би Народна скупштина Републике Српске тебало да донесе закључак да на територији Српске "више не вриједи ОХР" због некоректности, нетачности и апсурда које високи представник Валентин Инцко износи у својим извјештајима.
Гостимир Поповић (фото: facebook.com) -
Гостимир Поповић (фото: facebook.com)

"О томе би требало коначно да расправља Народна скупштина Српске и у том правцу најбоља реченица би била - Инцко, го хоме", рекао је Поповић реагујући на посљедњи извјештај који је Инцко поднио Савјету безбједности УН.

Поповић је додао да тај извјештај представља само још један у низу нетачних, произвољних, некоректних, навијачких и врло непристојних обраћања Савјету безбједности УН, што значи и то да Инцко не поштује ни Савјет безбједности зато што подноси такве документе.

Према његовим ријечима, најбољу оцјену о посљедњем извјештају дала је руска делегација у Савјету безбједности која је оцијенила да је тај извјештај изван реалности.

Инцко је у посљедњем извјештају који је представио Савјету безбједности УН упутио низ оптужби Републици Српској и њеном руководству.