latinica  ћирилица
06/05/2016 |  10:43 | Аутор: СРНА

Влада ФБиХ о измирењу дуга према јавним предузећима

Влада Федерације БиХ требало би данас да се изјасни о Приједлогу одлуке о утврђивању повољнијих услова за закључивање уговора о измирењу доспјелог дуга према јавним предузећима, према којој би, уколико дужник уредно изврши све уговорене обавезе, услови за отпис камата били регулисани анексом уговора.
Сједница Владе ФБиХ - Фото: СРНА
Сједница Владе ФБиХФото: СРНА

Федерална влада ће размотрити и извјештај о раду Агенције за банкарство ФБиХ, са информацијама о банкарском и микрокредитном систему, те сектору лизинга, као и о раду самосталног одјељења омбудсмана за банкарски систем ФБиХ за 2015. годину.

Биће разматран и извјештај Агенције за приватизацију у ФБиХ о контроли извршења обавеза из купопродајних уговора у поступку приватизације са стањем на дан 31. децембра 2015. године.

Након што се упозна са информацијом Јавног предузећа "Аутоцесте ФБиХ", Влада ФБиХ ће размотрити иницијативу да кредитним задужењем код Кувајтског фонда за арапски економски развој буду обезбијеђена средства за реализацију пројекта Коридора "Пет це" на поддионици Немила-Врандук у износу од 36 милиона евра.

Влада ФБиХ на дневном реду има и информацију федералног министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства о стању у прехрамбеној индустрији у ФБиХ у 2015. години са прегледом увоза и извоза прехрамбених производа.