latinica  ћирилица
06/05/2016 |  11:04 | Аутор: СРНА

Радници "Криваја-Мобела" са представницима Владе ФБиХ

Представици фирме "Криваја-Мобел" из Завидовића од јутрос су на састанку са представницима Владе Федерације БиХ, а око 100 радника је у близини фабрике одржало збор, гдје су договорили даље активности с циљем остваривања својих захтјева.
Радници Криваје блокирали Завидовиће (архива) - Фото: klix.ba
Радници Криваје блокирали Завидовиће (архива)Фото: klix.ba

На збору је договорено да ће до 12.00 часова чекати одговор из Сарајева, након чега ће, уколико не буду испуњени њихови захтјеви или не буде постигнут договор, ступити у штрајк глађу, а нису искључене ни радикалније мјере.

Мирсад Хоџић из Завидовића, који у "Криваји-Мобел" ради већ 32 године, рекао је за портал "Кликс" да су већ неки захтјеви испуњени и да се чека одговор из Сарајева.

"На јучерашњем проширеном састанку Синдиката донијели смо одлуку да је нови стечајни управник дужан да спроведе нове мјере, да нам обезбиједи попис имовине и расписивање тендера за њену продају. Наш највећи циљ је да се вратимо послу и зарадимо наш новац", истакао је Хоџић.

Представник Синдиката Бесим Хасић јуче је рекао да су радници спремни и да се полију бензином уколико не буде ријешен њихов проблем јер више ништа немају да изгубе.

"Дужни су нам 12 мјесеци минулог рада, плате, а најгоре је што су нам укинули социјално збрињавање", изјавио је Хоџић, који тврди да је стање алармантно.

Према његовим ријечима, радници стоје код продавница и траже марку-двије да купе врећу брашна, а људи који редовно користе терапију немају од чега да купе лијекове.