latinica  ћирилица
06/05/2016 |  11:55 | Аутор: СРНА

Тужилац чека извјештај МУП-а о нападу на српске затворенике у Зеници

Тужилац Кантоналног тужилаштва у Зеници издао је налог кантоналном Министарству унутрашњих послова за предузимање одређених мјера и активности у вези с нападом у којем су у Казнено-поправном заводу у том граду на Васкрс, 1. маја претучена тројица осуђеника српске националности.
КПЗ Зеница - Фото: РТРС
КПЗ ЗеницаФото: РТРС

Срни је у Тужилаштву Зеничко-добојског кантона речено да се очекује да МУП достави извјештај Тужилаштву о предузетим мјерама и радњама.

Раније је из управе КПЗ-а саопштено да су двојица од тројице нападнутих осуђеника смјештени у заводски стационар, а да су нападачи изоловани.

Федерални министар правде Мато Јозић затражио је провођење хитне истраге и утврђивање околности, али и евентуалне одговорности у вези са овим инцидентом.

Према незваничним информацијама, нападачи, од којих су неки припадници селефијског покрета, теже су на Васкрс повриједили тројицу затвореника Срба.

Нападнути су браћа Ненад и Предраг Бајић, те Синиша Бабић, који су задобили повреде главе, због чега су превезени у Кантоналну болницу Зеница, гђе им је указана љекарска помоћ.