latinica  ћирилица
06/05/2016 |  13:00 ⇒ 21:13 | Аутор: СРНА

На Другом бањалучком полумаратону више од 5.000 учесника (ВИДЕО)

На Другом бањалучком полумаратону очекује се учешће више од 5.000 тркача, четири олимпијца, више од 40 елитних тркача, 100 штафетних тимова, као и више од три хиљаде учесника трке задовољства, истакнуто је данас на конференцији за новинаре Организационог одбора полумаратона.
Бањалука - Организациони одбора полумаратона - Фото: СРНА
Бањалука - Организациони одбора полумаратонаФото: СРНА

Биће одржане три трке, а главна трка је на дужини од 21,1 километар. Трка почиње у 9.15 часова на Тргу Крајине, гдје је и циљ полумаратона.

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић рекла је да је овај догађај уврштен у манифестације од значаја за Српску, те да је Бањалука препозната на спортској мапи Европе.

"Овим догађајем показујемо наш став према спорту, како такмичарском, тако и рекреативном",

рекла је Давидовићева и изразила наду да ће полумаратон подстаћи омладину и дјецу у Српској да се баве спортом.

Директор трке Владимир Селец најавио је да ће на полумаратону учествовати четири олимпијке - Оливера Јефтић и Ана Суботић из Србије, Слађана Перуновић из Црне Горе и Луција Кимани из БиХ, која је и промотер овог спортског догађаја.

Замјеник градоначелника Бањалуке Јасна Бркић рекла је да је полумаратон препознат као спортски догађај од посебног значаја за промоцију здравог начина живота и за потврду Бањалуке као града спорта и младости.

Она је навела да ће у Бањалуци на дан одржавања полумаратона, 8. маја, бити измијењен режим саобраћаја, те је замолила суграђане да због тога буду стрпљиви и да посјете ову спортску манифестацију.

Саобраћај ће бити сукцесивно обустављан, али ће у Улици Краља Петра Првог Карађорђевића бити обустављен од 5.00 до 16.00 часова. Детаљи о измјени режима саобраћаја објављени су на сајту градске управе.

Бањалучки полумаратон подржале су компаније "М:тел", "Нектар" и "Гаспром".

Први бањалучки полумаратон проглашен је за догађај године у 2015. години. До циља је стигло 998 тркача из 23 земље Европе и свијета - 260 жена и 738 мушкараца.