latinica  ћирилица
06/05/2016 |  14:55 | Аутор: ТАНЈУГ

Божовић: Близу сам договора око продужетка уговора са Звездом

Тренер фудбалера Црвене звезде Миодраг Божовић изјавио је да никада у каријери није био срећнији послије освајања шампионске титуле са црвено-бијелима и додао је близу договора око продужетка уговора.
Миодраг Божовић - Фото: Novosti.rs
Миодраг БожовићФото: Novosti.rs

"Освојио сам прву титулу, а посебно ми је драга јер је са Црвеном звездом. Са Звездом сам као играч узео Куп и много сам срећан ових дана. Сада нас очекује тежак дуел са Војводином, која је одиграла одлично у прошлом колу против Чукаричког. Посебно ће бити тешко јер неће бити публике", рекао је Божовић на конференцији за медије на стадиону Рајко Митић.

Управо је новосадски тим прекинуо серију Црвене звезде од 24 узастопне побједе, што је било само на пет тријумфа од свјетског рекорда Бенфике.

"Жао ми је што нисмо успјели да направимо рекорд, када нам се већ указала шанса. У суштини, најбитније је да смо освојили титулу. Били смо прваци још у децембру, али је касније било тешко такву одржати форму и мотивацију. Било нам је много тешко када су се преполовили бодови јер је испало да нисмо убједљиво освојили титулу".

Божовић је прокоментарисао одлуку Фудбалског савеза Србије да Звезди смањи казну и тако омогући да у посљедњем колу, против нишког Радничког, прослави титулу са навијачима.

"Фудбал се и игра за навијаче. Ако је само због нас, можемо да играмо и у балону", поручио је црногорски тренер.

На питање новинара докле се стигло око продужетка уговора, Божовић се у свом стилу нашалио:

"До Лазаревца, али се иде у правцу Београда", навео је тренер Црвене звезде.

Према његовим ријечима долазак Славољуба Муслина на мјесто селектора Србије је право рјешење.

"Проблем није селектор, већ честе промјене. Није добро када се мијења селектор сваких пет дана. Нијемци су промијенили девет селектора, а Србија 99", закључио је он.

Утакмица између Црвене звезде и Војводине игра се сутра од 17 сати на стадиону Рајко Митић.