latinica  ћирилица
06/05/2016 |  15:27 | Аутор: СРНА

У суботу нестабилно

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити нестабилно вријеме, више сунчаног времена биће прије подне, а краткотрајна киша или локални пљускови наступиће од средине дана, саопштили су метеоролози.
Киша - Фото: РТРС
КишаФото: РТРС

У Републици Српској јутро ће бити мало свјежије и претежно ведро, а око ријека и по котлинама понегдје се очекује магла. Током дана биће мало топлије и претежно сунчано вријеме уз развој облака.

Поподне ће бити нестабилно, уз повремену кишу и пљускове који ће се јавити прво на југу и југоистоку, а касније понегдје и у Крајини. Дуваће вјетар слаб до умјерен сјеверни и сјевероисточни, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Најнижа јутарња температура биће углавном између четири и девет, на југу земље од девет до 13, а највиша дневна температура претежно између 17 и 23 степена Целзијусова.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Гацко, Хан Пијесак 13, Соколац 14, Фоча 15, Србац, Сребреница 16, Дринић, Мркоњић Град, Рудо 17, Крупа на Уни, Нови Град, Сарајево, Рибник, Зворник, Вишеград 18, Бијељина, Бугојно, Невесиње, Шипово 19, Билећа, Бихаћ, Ливно, Тузла 20, Приједор, Требиње, Бањалука, Добој 21, Зеница 22, Мостар 25 степени Целзијусових.