latinica  ћирилица
06/05/2016 |  16:57 ⇒ 17:02 | Аутор: Б92

Дејвид Гета 8. јула на Егзиту

Најутицајнији свјетски музички продуцент и ди-џеј Дејвид Гета наступиће 8. јула на Егзит фестивалу у Новом Саду, најавили су данас организатори.
Дејвид Гета (фота:hellomagazin.rs) -
Дејвид Гета (фота:hellomagazin.rs)

Гета је недавно је у анкети Плеј радија проглашен за најтраженијег извођача у Србији, уз поп пјевачицу Аделе и групе Продиџи и Колдплеј.

Аутор химне предстојећег Европског првенства у фудбалу 2016, долази у Нови Сад са највећим сценским спектаклом у својој каријери.

Продукција овогодишње турнеје толико је обимна да су сви водећи фестивали потврдили наступ париског хитмејкера на својим главним бинама, раме уз раме са највећим стадионским атракцијама.

О његовој лидерској позицији у музичкој индустрији говоре и подаци да Гета иза себе има више од девет милиона продатих албума, те 40 милиона продатих синглова, уз више милијарди на стриминг сервисима и 4,3 милијарде прегледа на свом званичном Јутјуб каналу, невјероватних 55 милиона фанова на Фејсбуку, као и 19 милиона пратилаца на Твитеру и четири милиона на Инстаграм профилима.

Највећи хитмејкер данашњице продуцирао је синглове заједно са највећим музичким звјездама као што су Дејвид Боуви, Ријана, Снуп Дог, Ники Минаж и други.

Француз је за свој нови сингл одлучио да умјесто највећих звијезда, сарађује са фановима, чиме је оборио још један свјетски рекорд, укључивши чак милион навијача у снимање званичне химне Европског првенства у фудбалу.

Одмах послије Новог Сада, Гета се враћа у Париз да би званично и затворио Европско првенство у фудбалу.