latinica  ћирилица
06/05/2016 |  18:57 ⇒ 18:57 | Аутор: Агенције

Лестер слави- пјева Бочели, навијачима бесплатни пиво и пица

Посљедња утакмица Лестера код куће у сезони, сутра против Евертона, биће као ниједна до сада у историји: навијачи ће добити бесплатно пиво и пицу, на полувремену ће пјевати Андреа Бочели, а играчи ће на полувремену обиљежити највећи успјех у историји овог енглеског фудбалског клуба.

Према програму који је данас објављен, капије за утакмицу биће отворене три и по сата прије почетка меча, да би навијачи могли да уживају у атмосфери и купе дресове за сљедећу сезону.

Нови дрес је представљен у четвртак, а клуб је почео да добија захтјеве од девет ујутру, да би до 13 сати престао јер је морао да обради поднијете захтјеве. "Лисице" ће сутра играти у новој опреми.

Навијачи ће два и по сата прије почетка утакмице моћи да узму своје бесплатно пиво око стадиона. Власници Лестера организовали су исти догађај и када је клуб изборио промоцију, као и када је опстао у лиги прошле сезоне.

Сваки власник улазнице добиће ваучер Пица хата на основу кога ће добити бесплатну пицу у било ком ресторану тог ланца у граду. У програму не пише, али енглески медији нагађају да ће и шампањац моћи да се набави.

Тачно 90 минута прије почетка утакмице, легенда клуба и амбасадор Лестера Алан Берченал почеће своју добротворну трку око терена, која је сада преименована у "гегање", због вјештачког кука који је уграђен овом некадашњем фудбалеру.

Берченал већ 35 година трчи око терена 90 минута прије почетка посљедње домаће утакмице у сезони и тако сакупља новац у добротворне сврхе. Обично му се у том подухвату прикључују локалне славне личности и бивши играчи Лестера.

Бочели ће 15 минута прије почетка отпевати двије нумере: "Time to say goodbuy", али са ријечима које су прерађене у "Вријеме је да се поново побjеђује" ( Time to Win Again). Према наводима Дејли мејла, преговори клуба и пјевача били су тајни и трајали су око шест недјеља. 

Берченал, популарни Берч, извешће свој стандардни ритуал пет минута прије почетка меча, пошто ће преко озвучења подизати гласноћу навијача.

На полувремену меча на терен ће изаћи бар шесторица припадника легендарног тима названог "Краљеви леда" – Гордон Бенкс, Франк Меклинток, Дејви Гибсон, Мајк Стрингфелоу, Ричи Норман и Хауард Рајли.

"Краљеви леда" су у сезони 1962/63. били на врху табеле послије најхладније зиме у претходних 200 година у Енглеској. Утакмице су тада биле често отказиване због снијега и леда, а тој генерацији је титула измакла у завршници првенства, када је претрпјела четири узастопна пораза. Тај тим је поражен и у финалу ФА Купа.

Послије утакмице капитену Лестера Весу Моргану биће уручен трофеј побједника Премијер лиге. Пехар ће му дати навијач Стив Ворти, кога су изабрали спонзори лиге.

Ворти ће пехар уручити у име своје 97-годишње баке, која је била најстарији власник сезонске пропуснице, али која је прошле године морала да престане да долази због слабог здравља.

Лестер је заказао побједничку параду за 16. мај, када ће градом проћи отворен аутобус са играчима и пехаром.