latinica  ћирилица
06/05/2016 |  19:09 ⇒ 21:07 | Аутор: РТРС

У Добоју нико не зна ко гради споменик жртвама поплава (ВИДЕО)

У Добоју се још не зна ко гради споменик жртвама поплаве. Грађани и јавност Добоја не противе се томе, али сматрају да је приоритет била градња споменика за погинуле борце. Градска управа о свему ћути, а борци траже од градоначелника да се изјасни да ли ће испунити обећано и почети градњу споменика.
Добој: Споменик жртвама поплава у изградњи - Фото: РТРС
Добој: Споменик жртвама поплава у изградњиФото: РТРС

Већина грађана Добоја мисли да је тренутно приоритет градња споменика погинулим борцима јер су они, како кажу, то заслужили јер су дали живот за Српску.

Изричити су и да споменик за око 1.800 погинулих бораца треба да се гради у градском парку. Међутим, умјесто споменика погинулим ниче споменик за 11 жртава поплаве. И ништа у томе није спорно, осим што нико у Добоју не зна ко гради и ко финансира градњу.

"Нас као борце иритира то што се под нашим прозорима, пред нашим просторијама, пред нашом спомен-собом прави та врста споменика. За очекивати је било да то буде споменик чију градњу чекамо већ 20 година", каже Горан Сувајац, предсједник Предсједништва Борачке организације Добој.

Борци траже од градоначелника да се изјасни да ли ће подржати градњу споменика погинулим борцима, како је и обећао. Траже и прецизне рокове. Да су озбиљни у својој намјери, показали су обнављањем завјета на мјесту гдје је постављен камен темељац у градском парку.