latinica  ћирилица
10/05/2016 |  18:35 | Аутор: ТАНЈУГ

Калуђер Прцела поново прозива предсједницу Хрватске

Калуђер Лука Прцела поново је данас прозвао хрватску предсједницу Колинду Грабар Китаровић рекавши да му није јасно њено "колебање" и да, ако жели да буде предсједник као што су били Стјепан Месић и Иво Јосиповић, онда је, каже, ред да то јавно саопшти.
Свештеник Лука Прцела - Фото: Screenshot
Свештеник Лука ПрцелаФото: Screenshot

"Ми ћемо тада другачије поступати", рекао је Прцела, који признаје да је и сам лобирао да Китаровић дође на предсједничку позицију, те да су се, док је била кандидат, често сусретали на сплитској Риви, разговарали, а давао јој је, тврди, и неке савјете.

Он је гостујући у емисији Бујица испричао да јој је, на примјер, рекао да је Месић послао 12 генерала у пензију, а да му је она обећала да ће их рехабилитовати.

Њему је, рекао је, савјест чиста.

Напомено је да је приликом проповједи на миси, коју је уживо преносио ХРТ прошле седмице, само метафорички рекао да не може опростити хрватској предсједници што је рекла да Независна држава Хрватска није била независна него да је била злочиначка.

"Она с тог мјеста није смјела то рећи! Толико наглашавати тај злочиначки карактер Хрватске независне државе, за мене је заиста злочин", рекао је Прцела, који је Китаровић тада запитао да ли је данашња Хрватска независнија од НДХ.

Додао је да предсједник државе мора доносити одлуке, али да му "колебање" Китаровић није јасно:.

"Ако актуална предсједница жели бити као Месић и Јосиповић онда је ред да то и каже јавности, ми ћемо онда другачије поступати", рекао је Прцела.