latinica  ћирилица
14/05/2016 |  12:23 ⇒ 13:22 | Аутор: РТРС

Интонирањем химне "Моја Република" почео митинг на Тргу Крајине

Интонирањем химне "Моја Република" на Тргу Крајине у Бањалуци почео је митинг владајуће коалиције под називом "Срцем за Српску - Стоп издаји!", којем присуствују предсједник Српске Милорад Додик, премијер Жељка Цвијановић, лидери ДНС-а и СП-а Марко Павић и Петар Ђокић, високи функционери ових странака и велики број грађана.
Трг Крајине- Митинг подршке "Срцем за Српску" - Фото: РТРС
Трг Крајине- Митинг подршке "Срцем за Српску"Фото: РТРС

Митингу присуствују министри у Влади Српске, посланици у Народној скупштини, делегати у парламенту БиХ, високи функционери странака владајуће коалиције, као и син генерала Ратка Младића, Дарко Младић.

Предсједник Српске Додик, премијер Цвијановић и високи функционери СНСД-а дошли су на Трг Крајине из Палате Српске.

Грађани окупљени на Тргу Крајине у Бањалуци носе транспаренте "Милорад Додик чува Републику Српску", "Волимо Републику Српску", "Срцем за Републику Српску", "Очуваћемо Српску".

Тренутно је на Тргу Крајине више од 20.000 људи, а колоне грађана који подржавају владајућу коалицију непрестано пристижу.

У Бањалуци је данас током већег дијела дана обустављен саобраћај у ширем центру града због одржавања митинга владајуће коалиције на Тргу Крајине и протеста опозиције у Парку "Младен Стојановић".

Више од 2.000 полицајаца обезбјеђује данашња два скупа.