latinica  ћирилица
14/05/2016 |  15:10 | Аутор: СРНА

Опозиција тражи пријевремене изборе заједно са локалним

Предсједник СДС-а Младен Босић на данашњем скупу у Бањалуци у организацији Савеза за промјене прочитао је, како је навео, мјере за спас Републике Српске, од којих је прва организовање пријевремених предсједничких и парламентарних избора заједно са предстојећим локалним изборима у октобру.
Протест опозиције - Фото: РТРС
Протест опозицијеФото: РТРС

Босић је навео да је други захтјев формирање "прелазне владе националног спаса", која ће припремити и спровести фер изборе.

Према његовим ријечима, трећи захтјев је приоритетно обезбиједити исплату борачког додатка, инвалиднина, дјечијег додатка, породиљске накнаде и подстицаја пољопривредницима.

Предсједник СДС-а је рекао да је четврти захтјев стављање ван снаге одлуке о поскупљењу електричне енергије и заустављање распродаје природних богатстава.

Босић је појаснио да је пети захтјев расвјетљавање, како је навео, политичких убистава и корупционашких афера, а шести увођење принудне управе у Радио-телевизију Републике Српске да би се јавни сервис учинио непристрасним и објективним.

Босић је поручио владајућима у Српској да треба да чују глас опозиције и њених присталица. "Ако нас сад не буду чули, чуће нас сљедећи пут када дођемо", тврди Босић.

У обраћању прије читања шест захтјева СЗП-а на скупу у Бањалуци, Босић је рекао да нико не може подијелити српски народ и да они који су били на митингу у организацији владајуће коалиције нису непријатељи већ браћа.

Према његовим ријечима, непријатељи су они који су осиромашили народ.

Протест СЗП-а у бањалучком парку "Младен Стојановић" завршен је мирном шетњом до аутобуса који су довезли присталице опозиције из других крајева Републике Српске.

Колону су предводили лидери опзиционих странака у Републици Српској, који су носили тарнспаренте на којима је посило "Протест!" и "Ослободимо Српску".

Шетња је трајала од парка до раскрснице улица Младена Стојановића и Триве Амелице у супротном смјеру од Трга Крајине, гдје је данас одржан митинг "Срцем за Српску - Стоп издаји!" у организацији владајуће коалиције у Српској.