latinica  ћирилица
17/05/2016 |  18:34 ⇒ 20:44 | Аутор: РТРС

Опозиција и данас негира да је протест финансирао Сорошев фонд (ВИДЕО)

На конференцији за штампу коју су одржали у Београду, представници тзв. Савеза за промјене демантовали су да су на Сорошевом платном списку . Ангажовали су, како кажу, тим адвоката у Србији да то докаже.
Београд: Прес лидера опозиције - Фото: СРНА
Београд: Прес лидера опозицијеФото: СРНА

Разлог одржавања конференције у Беораду је то што су, како кажу, лажи и дезинформације дошле из београдских медија, док из Републике Српске, како су навели, у Србију долази једнострана медијска слика. 

За сабирање ситуације након протеста и митинга у Бањалуци, како наводи Младен Босић, опозиција се одлучила да отпутује у Београд. Додаје да због Срне и РТРС, у Србију долази једнострана медијска слика, те су они дошли да понуде другу. Међутим, по мјери опозиције из Српске нису ни све колеге у Србији, које су оптужили за ширење лажи.

Опозициони лидери, у вербалном обрачуну са београдским медијима навели су да су спремни да иду и на полиграф, међутим врхунац представе било је позивање на РТРС и СРНУ, медије које су прије тога прозивали за дезинформисање.

На питање новинара, ко су људи који, према ријечима опозиције, подмећу дезинформације у Србији, у опозицији су рекли да су према њиховим сазнањима то остаци безбједносних служби из прошлости.

Предсједник Републике Српске, Милорад Додик, рекао је да је за наводе о Сорошевом финансирању протеста чуо из медија.

Амбасадорка САД у БиХ, Морин Кормак, навела је да САД нису финансирале протесте у Српској, али да јој је драго што грађани на тај начин могу да искажу своје мишљење.