latinica  ћирилица
21/05/2016 |  09:20 ⇒ 17:07 | Аутор: СРНА

Мишић: Институт ћути о српским жртвама

Члан Колегијума директора Института за нестала лица БиХ Милутин Мишић сматра да се Институт није огласио саопштењем поводом најновије ексхумације у сарајевској општини Центар јер су пронађени посмртни остаци српске жртве.
Милутин Мишић - Фото: РТРС
Милутин МишићФото: РТРС

"Нажалост, неко је увео такву политику у Институту за нестала лица БиХ који се не оглашава саопштењем када је ријеч о српским жртвама рата", рекао је Мишић Срни.

Мишић тврди да је ова ексхумација изведена тако да о њој ништа није знао шеф Сектора за ексхумације, као ни шеф Подручне канцеларије у чијој је то надлежности, а који су Срби.

"Сигуран сам да је то политика предсједавајућег Колегијума директора Института за нестала лица БиХ Марка Јуришића, који омаловажава српске жртве и има дискриминишућу политику како према српским жртвама, тако и према породицама жртава и запосленима у Институту", истакао је Мишић.

Мишић каже да му у оваквој ситуацији више није познато како даље радити у Институту за нестала лица БиХ и наводи да често то питање упућује представницима институција Републике Српске и српским представницима у заједничким институцијама БиХ.

У сарајевској општини Центар јуче је почела ексхумација посмртних остатака који су лоцирани прије 15 дана, потврдила је Срни портпарол Института за нестала лица Лејла Ченгић.

"Посмртни остаци се налазе на површини терена. Ријеч је о лобањи и двије људске кости, а сумња се да је ријеч о жртви из протеклог рата", рекла је Ченгићева.

Људски скелет пронашли су радници Кантоналног јавног комуналног предузећа "Рад" Сарајево.