latinica  ћирилица
23/05/2016 |  07:43 ⇒ 07:50 | Аутор: СРНА

Касиповић: Изјава Комарице неутемељена и непримјерена

Министар правде Републике Српске Антон Касиповић оцијенио је као неутемељену и непримјерену изјаву бањалучког бискупа Фрање Комарице у којој је упоредио Бањалуку са Блајбургом, наводећи да она не доноси ништа добро.
Антон Касиповић - Фото: РТРС
Антон КасиповићФото: РТРС

Касиповић је нагласио да, с друге стране, ако се у обзир узму сав труд и настојања Комарице на помирењу људи, није коректно издвајати само ту изјаву већ је треба гледати у контексту саопштења којим ју је бискуп појаснио.

Он је навео да Комарица има одговорност и према Хрватима који су у Републици Српској, као и онима који су отишли, али да је неспорна чињеница и да је Република Српска реализовала право на поврат имовине у проценту од 98 одсто.

"Треба да признамо да је Република Српска учинила много, а некада и више него што је реално могла. За обнову самостана у насељу Петрићевац Влада Српске, чији је предсједник тада био Милорад Додик, издвојила је милион КМ, што није мало, ни као новац, ни као гест", рекао је Касиповић за Алтернативну телевизију.

Он сматра да сви грађани треба у себи да нађу снаге и да кажу да је било зла, те да се запитају треба ли још да га буде.

Касиповић сматра да први потпредсједник Владе Хрватске Томислав Карамарко, који је подржао Комарицу, није у позицији да га брани, јер му, како каже, није ни до кољена.

"Комарица је рођени Бањалучанин, те нема потребе да ико ван Бањалуке посредује и да га брани", рекао је Касиповић.