latinica  ћирилица
24/05/2016 |  15:00 ⇒ 25/05/2016 | 13:29 | Аутор: РТРС

Скандалозне увреде Кавазовића: Не дозволите да "влах" влада Сребреницом (ВИДЕО)

Вођа Исламске вјерске заједнице у БиХ, Хусеин Кавазовић, на недавно одржаном скупу у Швајцарској одржао је скандалозан говор препун увреда, гдје је припаднике српског народа назвао "власима".
Хусеин Кавазовић - Фото: Screenshot/YouTube
Хусеин КавазовићФото: Screenshot/YouTube

Кавазовић је говорећи о наредним локалним изборима позвао Бошњаке да се региструју и гласају у Сребреници и да не допусте да "влах влада у Сребреници".

"Нећемо халaлити никоме ко буде могао, а не буде хтио. Свако ко може дати свој глас, свако ко може се регистрирати, свако ко може дозволити да 'влах' не влада у Сребреници. Нек му је харам (нечисто) ако то не учини... То је наше и то не можемо оставити", закључио је Кавазовић.

Након што је снимак Кавазовићевог говора објављен на нашем порталу и након што су га преузеле и остале медијске куће,  снимак је избрисан са интернета, али смо га ми сачували.

У свом другом говору, такође у Швајцарској, објашњавајући вјерницима како да се односе према предстојећим локалним изборима Кавазовић је, између осталог рекао да постоје два начина:

"Или да се крвљу залијевамо или сваке четири године да идемо на изборе и да потврдимо свој суверенитет. Бирајте Бошњаци да ли да сваких 20-30 година крв лијемо или да изађемо на изборе. Наша кућа је наша обавеза ,а сачувати Сребреницу, поготово. Ваља се против њих и мезаровима (гробљима) бранити. Останите будни за своју домовину".