latinica  ћирилица
24/05/2016 |  18:53 | Аутор: ТАНЈУГ

Муслин: Код цијелог тима присутна жеља за доказивањем

Селектор фудбалске репрезентације Србије Славољуб Муслин рекао је данас да не сумња да ће сви играчи дати свој максимум и истакао да је код цијелог тима присутна велика жеља за доказивањем.

Фудбалска репрезентација Србије ће се у сутрашњој пријатељској утакмици састати са Кипром, а тај меч биће уједно и први на ком ће Муслин водити тим.

"Имали смо један тренинг, упознали се, а оно што могу да кажем јесте да ме радује жеља свих репрезентативаца. Они су играчи високог нивоа, очекујем да се прилагоде новим захтјевима, испуне оно што будем тражио од њих. Не сумњам да ће сви дати свој максимум у овом тренутку, јер видим да је присутна велика жеља", рекао је Муслин на конференцији за медије у хотелу "Палисад".

Селектор је најавио да ће репрезентација дјеловати офанзивније и да ће играти са више нападача.

"Мени је важно да се играчи што брже прилагоде том систему. Сигурно је само да ћемо дјеловати много офанзивније, играћемо са више нападача. Желимо да будемо ефикаснији, опаснији по гол противника, убједљивији у завршници. Хоћемо да кренемо напријед, у сваком смислу".

Нови стратег националног тима, најавио је да ће у тиму бити доста дебитаната.

"Видјећемо доста дебитаната. Тим, наравно, знам, али не могу да га саопштим. Сада нећу да рачунам на оне играче који су током викенда имали напорне мечеве, као Тошић или Стојиљковић, а то значи прилику за неке нове снаге. Добиће шансу да ме убједе да могу на њих да рачунам и када буду почеле квалификације. Све зависи само од играча", закључио је Муслин.

Репрезентативац Србије Немања Матић рекао је да је атмосфера у репрезентацији одлична.

"Други дан смо заједно, селектор нам је објаснио шта се тражи од нас, тимски и појединачно. Атмосфера је добра и сада остаје да будемо прави на терену", рекао је Матић и нагласио да се нада великом броју навијача на стадиону у Ужицу.

"Народ овог краја воли фудбал, воли репрезентацију и увјерен сам да ће доћи у великом броју. А са правом, искреном подршком све је лакше", закључио је Матић.

Пријатељска утакмица између репрезентације Србије и Кипра, на програму је сутра од 17 сати на стадиону у Ужицу.