latinica  ћирилица
24/05/2016 |  19:19 ⇒ 21:42 | Аутор: РТРС

Театар фест "Петар Кочић" - најбоља представа "Дух који хода"

Додјелом награда и балетском представом звијезда београдског балета у Бањалуци је затварен позоришни фестивал Театар фест "Петар Кочић".
Театар Фест - Фото: СРНА
Театар ФестФото: СРНА

У такмичарском програму Театар феста наступило је шест позоришних кућа из региона.

Свеукупни побједник фестивала је представа "Дух који хода", Српског народног позоришта Нови Сад и Центра за развој визуелне културе. Ова представа према оцјени стручног жирија проглашена је за најбољу представу у цјелини.

Аутор текста, Дејан Дуковски награђен је признањем за најбољи драмски текст, а редитељ Александар Поповски добио је награду за најбољу режију. Сценографија представе "Дух који хода" проглашена је најбољом на фестивалу. Новинарски жири РТРС-а такође је своју награду "Корак у храброст" додијелио Дејану Дуковском.

Нада Шаргин и Бранко Видаковић захваљујући предстви "Бела кафа", Народног позоришта из Београда, добили су награде за најбољу женску, односно најбољу мушку улогу. Ова предства такође је добила признање за најбољу костимографију.

У част награђених, вечерас су на сцену Народног позоришта изашле звијезде београдског балета и чувени балетан Конастантин Костјуков.