latinica  ћирилица
25/05/2016 |  08:21 ⇒ 14:04 | Аутор: Блиц

Застрашујућа порука Србима испред вртића у Загребу

Наљепница на којој је слика дрвета са објешеним људима, фотографисана на стубу пред једним вртићем у Загребу, узбунила кориснике друштвених мрежа не само морбидним садржајем, него и поруком мржње, јер је прати напис "српско породично стабло".
Антисрпска наљепница на бандери испред вртића у Загребу (Фото: Твитер @lilyslynch) -
Антисрпска наљепница на бандери испред вртића у Загребу (Фото: Твитер @lilyslynch)

На слици се види стабло с којега висе објешена трупа, а уз њу је дописано "српско породично стабло".

Фотографија је изазвала низ коментара на Твитеру те је ретвитана око 150 пута.

- Фотографија је настала пред једним вртићем у Загребу. Снимио ју је мој пријатељ и послао ми је мејлом. Он је Србин рођен у Хрватској, а од дјетињства живи у Калифорнији. Посјетио ме је у Србији, а потом је отишао у Хрватску на пар дана. Покушао је и да скине ту наљепницу - каже за "Блиц" Лили Линч, америчка новинарка која тренутно живи у Србији.

Није први пут да се у Загребу лијепе плакате са оваквим бизарним мотивом и написима, нити да овакве фотографије круже интернетом. Грађани Хрватске и раније су пријављивали и фотографисали ове поруке мржње. Овога пута све дјелује још морбидније, с обзиром на то да се наљепница малази на улазу у дјечији вртић. Иста таква наљепница појавила се прије три године на Тргу Бана Јелачића.

Овај случај је тада био пријављен загребачкој полицији која је обавила увиђај и утврдила да је "наљепница одлијепљена и да их на другим јавним мјестима у граду није било".

Према неким информацијама, ову наљепницу често користе и навијачке групе сплитског ФК Хајдук, као један од својих навијачких "амблема".