latinica  ћирилица
26/05/2016 |  17:10 ⇒ 20:16 | Аутор: РТРС

Губитак скупштинске већине у Бијељини за СДС политичка корупција (ВИДЕО)

Министар безбједности БиХ Драган Мектић је након састанка са предсједавајућим Представничког дома парламента БиХ Младеном Босићем и градоначелником Бијељине Мићом Мићићем, најавио обрачун са политичком корупцијом којом се грубо злоупотребљава изборни закон БиХ и прекраја изборна воља грађана.
Драган Мектић и Младен Босић - Фото: РТРС
Драган Мектић и Младен БосићФото: РТРС

Мектић је децидан – неће се толерисати трговина мандатима иза које стоји користољубље ,а којом се покушава урушити стабилност локалних заједница. Иако, тврди, имају одређене информације и инидиције које ће бити и истражене, није се изјаснио о којим се одборницима или посланицима ради.

"Један број појединаца у смислу прибављања енормне материјалне користи злоупотребљава изборни закон и изборну вољу грађана и путем те корупције дешава се, условно речено и немојте ме буквално схатити, нека врста пучева и удара", тврди Мектић.

Он је најавио да ће на основу расположивих информација, не само у Бијељини, посветити озбиљну пажњу политичкој корупцији, истраживању, документовању и процесуирању таквих случајева.

И предсједавајући Представничког дома парламента БиХ Младен Босић ће се, како је рекао, залагати за то да надлежне институције раде свој посао и да се на неки начин покуша покренути точак борбе против корупције. Он је након инсистирања новинара прозвао Стевандића, Бањца, а потом и Златка Максимовића.

Из Покрета Успјешне Српске који је оформио Златко Максимовић након напуштања СДС-а одговарају да је ово класичан покушај манипулације јавног мњења ради сакупљања неколико јефтиних политичких поена. Ако има доказе, нека их достави надлежним институцијама, а не да лажне тврдње износи у медијима како би манипулисао грађанима.

"Др Златко Максимовић је своје разлоге напуштања бијељинског СДС-а много пута објаснио. Сматрамо да су грађани то веома добро разумјели. Доказ је велико осипање чланства у бијељинском СДС-у које и даље траје", саопштио је Покрет Успјешна Српска.

Из СНСД-а који предводи нову скупштинску већину у Бијељини, а на коју су очигледно алудирали Босић и Мектић, поручују да ће подржати борбу против политичке корупције која је годинама евидентна у Бијељини.

"Позивам СДС да политичку корупције прво истјера прво из својих редова, јер знамо добро да је овдје у Бијељини претходних година било много политичке корупције. Сви одборници који су прелазили из других редова политичких партија подржавали су скупштинску већину коју је до данас чинио СДС", рекао је Недељко Ћорић, предсједник Градског одбора СНСД-а.

Сви су сагласни да се треба обрачунати са политичком корупцијом и процесуирати такви случајеви. На политичкој сцени већ је почело врело љето. Нова скупштинска већина у Бијељини најављује појачан надзор над капиталним пројектима у Бијељини, у којима је кажу, било корупције.