latinica  ћирилица
26/05/2016 |  18:32 | Аутор: РТС

Кошаркашице Србије на турниру у Анжеу

Женска кошаркашка репрезентација Србије допутовала је данас у Анже, гдје ће у наредна два дана учествовати на турниру са домаћом селекцијом Француске, и Јапана.
Дајана Бутулија (Фото: kss.rs) -
Дајана Бутулија (Фото: kss.rs)

Србија се као европски шампион директно квалификовала на Олимпијске игре, баш као и Јапан, који је првак Азије, док Францускиње очекује квалификациони турнир у Нанту од 13. до 19. јуна, са којег ће још пет екипа осигурати одлазак у Рио.

До одласка у Рио српске репрезентативке ће одиграти и утакмицу у Бањалуци против Словеније 11. јуна, а завршене припреме обавиће се током јула мјесеца у Београду и на Златибору.

"Позитивни дух нам не мањка. Јесте да ће ова акција трајати кратко, али је задовољство што смо поново заједно. Одиграћемо двије утакмице, које ће можда у овом тренутку више одговарати Францускињама, али ћемо покушати да извучемо позитивне ствари и да се подсјетимо наше игре и наших акција. Праве припреме нас чекају у јулу, када крећемо са озбиљним тренинзима и остваривањем наших снова у Рију", рекла је српска кошаркашица Дајана Бутулија за сајт КСС.

Бутулија је додала да Србија веома добро познаје и Француску и Јапан, са којима су се састајале и које су побјеђивале до сада.

Србија прву утакмицу у Анжеу игра сутра од 20.00 против Јапана, док се у суботу (18.00) састаје са Француском.