latinica  ћирилица
26/05/2016 |  18:40 | Аутор: РТС

ФСС: Пауновићу Мајска награда

Некадашњи селектор омладинске фудбалске репрезентације Србије Вељко Пауновић добио је данас Мајску награду, највише друштвено признање из области спорта за успјех остварен на Свјетском првенству у Новом Зеланду, објављено је на сајту Фудбалског савеза Србије.
Вељко Пауновић - Фото: sportskacentrala.com
Вељко ПауновићФото: sportskacentrala.com

Спортски савез Србије традиционално сваке године додјељује Маску награду за изузетна остварења на међународном плану и у домаћем спорту.

То ласкаво признање данас је добио фудбалски стручњак Вељко Пауновић, који је са државним тимом у Новом Зеланду освојио титилу првака свијета у конкуренцији до 20 година.

Свечана церемонија додјеле награда одржана је у Скупштине Србије, а том догађају присуствовали су представници Спортског савеза Србије, Министарства омладине и спорта, као и многи други представници гранских савеза српског спорта.

Награду у име Вељка Пауновића примили су освајачи Свјетског првенства Предраг Рајковић, Мијат Гаћиновић, Милан Гајић и Филип Манојловић.

Због обавеза у свом клубу, Чикагу, Пауновић није могао лично да прими признање, али се захвалио путем видео линка.

Добивши ово признање Пауновић се нашао у друштву лауерата међу којима су Миљан Миљанић, Светозар Глигорић, Милан Галић, Игор Милановић, Александар Ђорђевић и многи други истакнути спортисти, наводи се у саопштењу ФСС.