latinica  ћирилица
27/05/2016 |  19:17 ⇒ 20:01 | Аутор: РТРС

Приједор- Маскирана лица пуцала на раднике, потрага за нападачима (ВИДЕО/ФОТО)

У селу Ракелићи код Приједора данас замало трагедија, након што су аутомобилу који је слетио са пута, пришли радници - који су радили на одржавању пута који су жељели да помогну - из аута су, како незванично сазнајемо, изашла три лица са фантомкама на глави и почели да пуцају из аутоматског оружја.
Ракелићи - мјесто догађаја - Фото: РТРС
Ракелићи - мјесто догађајаФото: РТРС

Припадници МУП–а Републике Српске, специјална полиција, али и хеликоптерски тим претражују терен у Ракелићима. Разбојници још нису ухапшени. Шта се и због чега тачно догађало нико не зна, као ни то откуд маскирана лица у овом селу.

Радници у шоку и без коментара. У телефонском разговору са власником фирме која је радила на одржавању инфраструктуре сазнајемо повријеђених радника није било, нити су радне машине оштећене. Очевици кажу, све се одгиграло веома брзо.

Како сазнајемо када се аутомобил преврнуо четири радника приштла су како би помогли, међутим из аутомобила су изашла три наоружана, маскирана лица, након чега су како је пријављено полицији пуцали ,а потом ауто запалили и дали се у бјекство.

Приједорска полиција претражује оближње шуме у Ракелићима, јер како незванично сазнајемо тамо су и побјегла тројица разбојника.

Маскирана лица пуцала на раднике, потрага за нападачима

У потрази учествују све расположиве снаге МУП – а Републике Српске, међу њима и специјална јединица,али и хеликоптерски тим. Мјештани Ракелића у страху јер су како кажу, надомак њихових кућа наоружани бјегунци.

Куда су и како кренули маскирани разбојници, па завршили у Ракелићима нико не зна. Претпоставка је да се пошли у пљачкашки поход. Поједини медији објавили су да је тројац опљачкао банку у Санском Мосту. Телевизији Републике Српске потврђено је из кантоналног МУП–а да се то није догодило.

Сазнајемо да је под појачаним надзором била и ентитетска линија.