latinica  ћирилица
28/05/2016 |  11:53 ⇒ 12:38 | Аутор: РТРС

Ракелићи: Наоружани разбојници још у бјекству (ВИДЕО)

Полиција и даље трага за три непозната, маскирана и наоружана лица која су јуче на регионалном путу Ракелићи – Марићка код Приједора слетјела с пута, запалила аутомобил у којем су били и потом побјегли у непознатом правцу.
Ракелићи - мјесто догађаја - Фото: РТРС
Ракелићи - мјесто догађајаФото: РТРС

Иако се јуче говорило да су наоружана лица пуцала на раднике који су радили на одржавању пута и настојали да им помогну мислећи да је ријеч о саобраћајној несрећи, из Центра јавне безбједности Приједор је саопштено да је истрагом утврђено да није било пуцања из ватреног оружја, већ су се чуле експлозија стакла и гума запаљеног аутомобила, које су личиле на пуцњаву. 

У Ракелићима код Приједора, који су јуче због наоружаних разбојника, били под опсадом полиције, данас је мирно. Наоружани, маскирани разбојници још су у бјексту. Јучерашњи догађај узнемирио је мјештане, али се живот у селу нормализовао, људи данас обављају свакодневне послове.

Утиске сабира Војо Алексић, који је јуче имао блиски сусрет с наоружаним разбојницима.

- Ја сам само видио доле момка са пушком, само сам побјегао, нисам хтио прилазити томе, видио сам неку паљевину и нисам знао шта се дешава и и ја сам побјегао - прича Алексић.

Полицијском истрагом је утврђено да су три разбојника била маскирана и наоружана, али да нису пуцали

Полицијски увиђај трајао је јуче до касних поподневних часова. У потрази за разбојницима били су ангажовани припадници МУП- а Републике Српске, специјална полиција, али и хеликоптери. Међутим, за разбојницима се још трага. Претраживањем терена нису пронађене чауре метака.

- Полицијски службеници су на основу трагова који су пронађени на лицу мјеста и изјава свједока утврдили да није било пуцања из ватреног оружја, те да су поменути прасци настали од динамичног сагоријевања запаљеног путничког аутомобила. На ужем и ширем мјесту догађа и даље се налазе полицијски службеници који предузимају друге мјере и радње с циљем проналажења актера јучерашњег догађаја -рекла је Марија Матић портпаролка ЦЈБ Приједор.

Полицијске снаге и даље су на терену. Иако су у медије пласиране информације да су разбојници јуче бјежећи из пљачке, слетјели аутомобилом с пута, из Центра јавне безбједности Приједор и МУП-а Унско-санског кантона, тврде да није било пљачке.