latinica  ћирилица
16/06/2016 |  16:53 ⇒ 17:07 | Аутор: РТРС

Меморандум о сарадњи Академије наука и умјетности и Пољопривредног института Српске

Наставак сарадње у научним истраживањима, креирању нових пројеката и подстицај научним достигнућима, основни су мотив меморандума о сарадњи Академије наука и умјетности и Пољопривредног института Републике Српске.
Пољопривредни институт - Фото: РТРС
Пољопривредни институтФото: РТРС

Потписани меморандум само је наставак успјешне сарадње.

Дуга и садржајна сарања двије научне институције Републике Српске је и озваничена. Академија наука и умјетности Српске има задатак да подржи дух и стваралачки потенцијал свог народа, с тим у вези подршка институцији која ради најважнија истраживаања у пољопривреди Српске, посебно је значајна.

- Због тога сматрамо да је ово веома значајно, ако наука нема своју примјену у пракси, онда је то наука која стоји негдје изнад стварности, а нама треба стварност, рекао је проф. др Рајко Кузмановић, предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске.

Подршка најзначајније научне и умјетничке институције Републике Српске, Пољопривредном институту, према ријечима његовог директора, отвара перспективе бољој и садржајнијој сарадњи.

Потписани меморандум само је наставак дугогодишње сарадње двије институције ради унапређења научних истраживања из области пољопривреде, једног од најзначајнијих потенцијала Републике Српске.