latinica  ћирилица
17/06/2016 |  15:30 | Аутор: Независне

Пет чајева које треба да пијете ако хоћете да смршате

Чајеви су богати антиоксидансима, полифенолима и осталим здравим састојцима, па су зато најбољи избор кад пожелите да се баците на дијету. Неколико шоља дневно учиниће чуда за вашу линију.
Чај - Фото: илустрација
ЧајФото: илустрација

ЗЕЛЕНИ ЧАЈ

Висок удео антиоксиданаса чини зелени чај једним од најздравијих напитака, а ЕГЦГ катехин утиче директно на метаболизам. Осим тога, зелени чај садржи и кофеин који, такође, убрзава сагоријевање масти. Препоручује се три чаше дневно.

БИЈЕЛИ ЧАЈ

Бијели чај има више катехина и мање кофеина од зеленог, па је још један од идеалних избора за мршављење. Наравно, уколико не смањите унос калорија, ниједан чај неће направити велику разлику, али ће свакако помоћи при сагоријевању масних наслага и спријечити накупљање нових.

БОРОВНИЦА

Овај чај природно сузбија апетит и стабилизује ниво шећера у крви. Неколико шоља чаја од боровнице дневно помоћи ће вам да једете мање и да регулишете пробаву.

ХИБИСКУС

Чај од хибискуса је природни диуретик, смањује ниво холестерола и бори се против високог крвног притиска. Овај чај спречава накупљање масних наслага, али при одабиру чаја припазите да купите онај без додатих шећера.

НАНА

Уколико вас мучи надутост, пијте чај од нане! Он ће вам помоћи и код сагоријевања масноћа, а добар је и за сузбијање апетита