latinica  ћирилица
04/07/2016 |  17:34 | Аутор: ТАНЈУГ

Протић: Ивковић покушао физички да ме нападне

Дугогодишњи кошаркашки тренер млађих категорија, Миле Протић, који посљедње четири године успјешно ради у Кини, потврдио је да га је на тренерској клиници у хали "Шумице", пред 1.500 људи, вербално напао Душан Ивковић.

"Истина је да ме је Ивковић вербално напао, а покушао је чак и физички да се обрачуна са мном, али сам ја смирено напустио халу. Инцидент се догодио тако што сам на добацивање једног од мојих колега са трибина духовито одговорио. Ивковићу се то није свидјело, па је уз салве увреда, псовки и пријетњи покушао и да се физички обрачуна са мном. У томе га је спријечио Јово Малешевић, а ја сам истог момента напустио дворану", изјавио је Протић за Блиц.

Он је потом појаснио како је изгледала комуникација између њега и Ивковића.

"По мом мишљењу ништа се спектакуларно није десило. Био сам мало бучнији, него што је требало. Наиме, срео сам једног свог бившег играча који је сада менаџер и мало бучније сам га поздравио. Ивковић ме је питао: "Шта се дереш?", а ја сам му одговорио: "Извини, заиста!". Онда ме је он напао и рекао: "Шта се извињаваш?" и кренуо је ка мени. Међутим, ништа драматично се није десило, јер је један колега стао између нас, а ја сам изашао напоље", истакао је Протић.

Према његовим ријечима, ништа није указивало да ће се овако нешто догодити.

"Нас двојица смо се поздравили прије овог инцидента. Био сам у друштву Пашутина, Трифуновића, Саше Обрадовића", објаснио је Протић и навео да му се Ивковић није извинио, нити он то очекује, јер није у питању тај тип човјека.