latinica  ћирилица
06/07/2016 |  14:08 | Аутор: sputniknews.com

Москва забринута због пораста војних активности Украјине

У Москви су забринути због пораста војне активности украјинске војске на линији раздвајања у Донбасу, саопштили су у Министарству иностраних послова Русије.
Украјинска војска - Фото: AP
Украјинска војскаФото: AP

"Видљиви су знаци да украјинска војска припрема војну операцију“, наводи се у саопштењу Министарства иностраних послова Русије које је објављено на сајту ресора након састанка замјеника министра иностраних послова Русије Григорија Карасина и амбасадора Њемачке и Француске у Москви.

У саопштењу се наводи да је током састанка “руска страна истакла да у позадини преговарачког процеса у Москви посебну бригу изазива у посљедње вријеме повећање активности Оружаних снага Украјине и добровољачких батаљона на линији раздвајања“, преноси "Спутњик".

Како су навели у Министарству иностраних послова Русије, у Москви очекују да француски и њемачки партнери употребе свој утицај на Кијев како се не би дозволио војни сценарио који би озбиљно дестабилизовао регион.

У спољнополитичком ресору су навели и да је током разговора Карасин “скренуо пажњу амбасадорима на недопустивост сличних провокација Украјине који могу да анулирају предузете напоре, укључујући и напоре "Нормандијске четворке".