latinica  ћирилица
23/07/2016 |  19:46 ⇒ 19:49 | Аутор: СРНА

Осуде напада на Јована Голијана

Предсједник Младих социјалдемократа Републике Српске Душан Петровић осудио је напад на предсједника Младих СНСД-а на Сокоцу Јована Голијана, који је претучен испред породичне куће, и поручио свима, посебно насилницима са Сокоца, да ће им се СНСД увијек супротставити аргументима и резултатима и да ће политику ове партије грађани, као и до сада, препознати и подржати на изборима.
Соколац - Фото: илустрација
СоколацФото: илустрација

Петровић је рекао да уколико је мотив напада политички то треба најоштрије да осуде све политичке партије, и владајуће и опозиционе.

Он је нагласио да треба осудити сваки вид насиља, нарочито насиље изазвано политичким неслагањима, и истакао да физички обрачуни не смију бити дио предизборних активности.

"У периоду смо када се припремају локални избори, а млади у политичким партијама не треба да буду искоришћени на начин да се физички обрачунавају са неистомишљеницима, већ да, управо, раде супротно, развијају и побољшавају прво своје политичке партије, а онда и цијело друштво", поручио је Петровић.

И Општински  одбор СДС-а Соколац одбацује све тврдње, којима се физичком нападу на предсједника Младих СНСД-а Соколац Јована Голијана дају политичке конотације и овај инцидент доводи у везу са предизборним активностима.

Осуђују сваки физички напад, на било кога, без обзира на страначку припадност и позивају полицију и Тужилаштво да покрену истрагу о нападу на Голијана. 

Предсједник Младих социјалдемокарата Соколац Јован Голијан претучен је рано јутрос испред породичне куће у соколачком насељу Лазе када су га напала два маскирана лица и претукла га тупим предметима.