latinica  ћирилица
24/07/2016 |  11:34 | Аутор: РТС

Звезди казна од 100.000 евра и посљедња опомена Уефе!

Фудбалски клуб Црвена звезда биће кажњен са 100.000 евра и посљедњом опоменом пред искључење из евро-купова због дешавања на реванш мечу са Валетом у Београду.

Наиме, како преноси лист Спорт позивајући се на изворе из Ниона, европска кућа фудбала неће остати нема на кореографију "делија" која је била уперена против ње.

Навијачи Звезде су на сјеверној тибини црним словима на црвеној позадини исписали "UEFA", а доминирала је фигура која је представљала албанског варварина који скида крст са српске цркве на Космету. Разлог за све је недавни пријем тзв. Косова у ту организацију.

Дисциплинска комисија Уефа је у петак добила комплетан извјештај делегата меча из Београда Петера Фоусека из Чешке, који је укључио и фотографије са стадиона, а у истрагу је био укључен и ФСС.  

На терет српском шампиону се поред поменуте кореографије ставља паљење бакљи и улазак у рестриктивни простор неовлашћених лица. 

Иако је било заговрника за драстичније казне (играње пред празним трибинама, чак и моментално избацивање из квалификација за ЛШ), црвено-бели ће овога пута проћи са не малом новчаном казном, уз посљедњу опомену да се сличне ствари не понављају.

Звезда у уторак у Разграду игра први меч трећег кола квалификација за ЛШ против екипе Лудогореца.