latinica  ћирилица
25/07/2016 |  09:16 ⇒ 19:34 | Аутор: РТРС

Сахрањена Ружица Касаловић (ФОТО/ВИДЕО)

Ружица Касаловић, дугогодишња новинарка и уредница у Радио-телевизији Републике Српске сахрањена је данас на Новом гробљу у бањалучком насељу Побрђе.
Комеморација поводом смрти Ружице Касаловић - Фото: РТРС
Комеморација поводом смрти Ружице КасаловићФото: РТРС

Претходно је у РТВ Дому одржана комеморација. Породица, пријатељи те бројне радне колеге опростиле су се од Ружице Касаловић. Мултимедијална сала РТРС-а била је мала да прими све оне који су поштовали и вољели Ружу.

На комеморацији је говорио Милан Хајдуковић, дугогодишњи новинар и уредник наше медијске куће.

- Ружа је припадала онима, сада већ ријетким нашим колегама, чију је жртву почео да прекрива заборав. Припадала је онима који се сјећају да су Бањалучани наше прве дневнике гледали заједно са новинарима у Деску, у Банском двору, јер тада, у рату, није било струје. У данашње вријеме, вријеме потпуног неразумијевања за човјека, било јој је све теже истрајавати и тај велики терет њено срце није издржало - рекао је Хајдуковић.

Комеморација поводом смрти Ружице Касаловић (Фото: РТРС)

Ружица Касаловић је изненада преминула 22. јула у 57-ој години живота.

Комеморација поводом смрти Ружице Касаловић (Фото: РТРС)

Ружа Касаловић припада генерацији професионалаца који су утемељили нашу медијску кућу и своје знање и искуство стечено у ранијим периодима, несебично преносила младим генерацијама.

Почетком рата била је једна од првих жена ратних репортера и уредница емисије "На бранику отаџбине".

Дијелећи судбину свог народа и бораца, наша медијска кућа дала је, захваљујући људима попут Руже Касаловић, велики допринос у стварању Републике Српске.

Послије рата, наставила је да као уредница Документарног програма и даље промовише вриједности на којима је створена Републике Српска.

Ружица Касаловић је, до своје преране смрти, радила у сектору Мултимедије РТРС-а.

Каријеру је почела радећи за, тада познате, југословенске писане медије.