latinica  ћирилица
25/07/2016 |  14:44 | Аутор: ТАНЈУГ

Леонардо: Недостајало нам је више борбености и жеље

Фудбалер Партизана Леонардо да Силва де Соуза рекао је данас да против Бачке (0:0) на старту Суперлиге екипи недостало више борбености и жеље, као и да је кривица за то на играчима, а не на тренеру Ивану Томићу.
Леонардо Силва (Фото: epa/Paulo Fonseca) -
Леонардо Силва (Фото: epa/Paulo Fonseca)

Најзвучније појачање црно-бијелих овог љета дебитовало је у јучерашњем мечу у Новом Саду, али ни Леонардо није успио да помогне тиму да оствари тријумф и постигне први гол ове сезоне.

"У фудбалу некада није важна ни техника ни прецизан пас, колико жеља и изгарање на терену. Мислим да нам је то недостајало. Мораш да увијек покажеш да гризеш, бориш се и скачеш за сваку лопту. Сувише смо млако ушли у меч и ту није крив тренер. Тражио је да будемо агресивни и "гриземо", али то једноставно нисмо могли. Недостајала нам је агресивност, али вратићемо се", рекао је Леонардо за клупски сајт.

Бразилски крилни фудбалер додаје да свакоме може да се догоди лош дан и кикс.

"Знам зашто сам дошао у Партизан и знам да можемо да будемо шампиони. Вјерујте у ове момке", поручио је Леонардо, уз констатацију да би саиграчи и он морали да изгарају на терену као његов земљак Евертон.

Леонардо је против Бачке одиграо први меч послије осам мјесеци паузе и одласка из руског Анжија, због чега признаје да му је потребно вријеме.

"Срећан сам што сам се послије осам мјесеци неиграња вратио фудбалу. Живим за фудбал и повратак ми многи значи. Лично нисам одиграо онако како знам, јер ми је потребно још мало времена да се вратим у форму. Мислим да ћу за двије, три недјеље бити комплетно спреман", закључио је Леонардо.

Фудбалери Партизана наредног викенда гостују у Крушевцу екипи Напретка.