latinica  ћирилица
25/07/2016 |  17:05 ⇒ 17:20 | Аутор: Независне

Студент жели фузију са Борцем

Студентски кошаркашки клуб Студент из Бањалуке покренуо је иницијативу за фузионисање са ОКК Борцем, а да ли ће то тога доћи могло би ускоро бити познато.
Студент жели фузију са Борцем - Фото: nezavisne novine
Студент жели фузију са БорцемФото: nezavisne novine

"Синиша Ковачевић (спортски директор Студента) и ја, од када смо преузели Студент разговарамо о тој варијанти и један од разлога зашто сам се вратио у кошарку управо је тај. Борац треба да буде носилац кошаркашког спорта у Бањалуци и надам се да ће тако и бити, а спајање са Студентом је један од начина да се то деси", рекао је Борис Благојевић, пословни директор Студента и некадашњи играч Борца, баш као што је био и Ковачевић.

Благојевић истиче да је у Студенту, који је ове године играо финале Прве лиге РС, за кратко вријеме направљен велики посао.

"Показали смо да се са правом организацијом може много урадити и жељели бисмо да тај наш модел рада, који се показао као добар, пренесемо на Борац", рекао је Благојевић и додао: "Разговарао сам са Бојаном Божићем, директором Борца, и он је у суштини за ту идеју, али наравно то треба да одлучи управа Борца. Такође, бивши асови Борца су подржали идеју и желе да клуб буде оно што што је некада био. Има још доста посла, али вјерујем да заједничким снагама можемо много тога доброг урадити."

Он није прецизирао када би могло доћи до фузије, али је рекао да уколико обје стране покажу велику вољу и активно буду радили на томе Борац и Студент би већ од сљедеће сезоне могли да функционишу као један клуб.

"Наравно, клуб би био под именом Борац, а да ли би испред имена стајало Студентски кошаркашкли клуб рано је говорити и ствар је договора", истакао је Благојевић.