latinica  ћирилица
25/07/2016 |  17:25 | Аутор: Б92

Епилог петочасовног састанка: Томић остаје на клупи Партизана

Иван Томић остаће тренер фудбалера Партизана, одлучено је послије петочасновног састанка управе и шефа стручног штаба.
Иван Томић (ФОТО: sportskacentrala.com) -
Иван Томић (ФОТО: sportskacentrala.com)

Да Томић остаје на клупи потврдио је спортски директор Ивица Илиев, који је кратко казао да би било "неозбиљно" да се сада мијења тренер. Ни он није желио да одговара на питања извјештача, а могуће је да ће се клуб касније огласити саопштењем.

Челници Партизана организовали су у понедјељак хитан састанак са спортским сектором након слабог старта сезоне. Послије пет сати "вијећања" нико се није званично обратио медијима, а тренер Иван Томић, о чијем одласку се расправљало, је насмијан прошао поред новинара без одговора на питање шта се догодило.

Наводно је Томић понудио оставку, али су остали чланови управе успјели да га током састанка наговоре да остане. У међувремену су поједини чланови Управног одбора, на челу са Жарком Зечевићем, изашли са стадиона у Хумској на споредни улаз.

Црно-бијели су у прва три меча играли 0:0, елиминисани су од пољског Заглембја на пенале из квалификација за Лигу Европе, а онда им је одолио и дебитант у Суперлиги Бачка.

Већ недјељама је тренер Иван Томић под великим притиском јавности, а он је "преузео одговорност" за оба неуспјеха.

"Слутим када ће да мењају тренера, кад Црвена звезда обезбједи једно десет бодова предности. Пре тога није безбедно", поручио је преко Твитера познати режисер Срђан Драгојевић, иначе члан Скупштине ФК Партизан којој није присуствовао током циркуса у Земунелу крајем маја.

Навијачи су у недјељу у Новом Саду јасно поручили да желе смјену Томића, али као по правилу и одлазак цијеле управе, иако је она "отишла" још у децембру након пораза од Аугзбурга и пропуштене шансе да се избори прољеће у Европи.

Партизан је прошле сезоне промјенио тројицу тренера, почео ју је са Зораном Милинковићем, њега је замјенио Љубинко Друловић, да би у јануару стигао Томић.

Он је успио да освоји Куп Србије и стигне до другог мјеста на табели, али је чињеница да је Партизан имао једну од најлошијих сезона у посљедњих неколико година.

За разлику од претходних "смјена тренера", када је у питању "случај Томић" нема ни спекулација ко би могао да га замијени у случају да заиста добије отказ.