latinica  ћирилица
25/07/2016 |  18:55 | Аутор: Агенције

Здравко Мамић дао оставку на мјесто потпредсједника ХНС-а

На службеној страници 'Хрватског ногометног савеза' објављено је саопштење које потписује Здравко Мамић који од данас више није потпредсједник Савеза.
Здравко Мамић (Фото: novilist.hr/N. Reberšak) -
Здравко Мамић (Фото: novilist.hr/N. Reberšak)

За хрватски ногомет дао сам душу. Но не желим више бити разлог због којег ће појединци умањивати успјехе мојих колега из Савеза и Динама те сјајне резултате којима већ годинама увесељавају све наше суграђане. Посветит ћу се приватној ситуацији и увјерен сам доказати своју невиност“, објавио је Здравко Мамић.

Извршни одбор ХНС-а крајем прошле године стао је уз Здравка Мамића и извршног директора Дамира Врбановића након што је УСКОК отворио истрагу против њих.

Објавили су како је свако невин док се не докаже супротно те додали како ће детаљно пратити ток догађаја те по потреби донијети одговарајуће одлуке.

УСКОК је у међувремену након низа истрага, крајем априла ове године, подигао прву оптужницу против Здравка Мамића, којег у том случају терети да је заједно с братом Зораном, бившим директором Динама Дамиром Врбановићем те порезником Миланом Пернаром Динамо оштетио за нешто мање од 116 милиона куна, а буџет за барем 12,2 милиона куна необрачунатог и неплаћеног пореза и доприноса.