latinica  ћирилица
26/07/2016 |  14:55 ⇒ 14:59 | Аутор: СРНА

К. Дубица: "Јежев ГБТ камп 2016" окупио 124 рукометашице из пет земаља

На другом Међународном женском рукометном кампу "Јежев ГБТ камп 2016" у Козарској Дубици учествују 124 рукометашице из пет земаља и 18 градова.
Козарска дубица - камп "Јежев ГБТ камп 2016" - Фото: СРНА
Козарска дубица - камп "Јежев ГБТ камп 2016"Фото: СРНА

Камп је окупио учеснице из Њемачке, Словеније, Хрватске, Србије, Републике Српске и Федерације БиХ. Организатор је Женски рукометни клуб "Дубица".

Предсједник клуба Јовица Шуман нада се да ће, уз стручно оспособљене тренере и прослављене репрезентативце, младе рукометашице стећи нова знања, те да ће неке од њих постати професионалне спортисткиње.

Он је навео да је овогодишњи камп окупио више учесника него лани.

Прослављени голман бивше Југославије Ненад Пуљезевић, који живи и ради у Београду, рекао је да ће знања преносити младим рукометашицама.

"Током седам дана, колико ће трајати камп, тренираће се два или три пута дневно, с тим да ће, осим тренинга, имати и друге садржаје, разна такмичења, забавне и диско вечери, те купање у базену", најавио је тренер првог тима Женског рукометног клуба "Дубица" Владимир Сувајац.

Камп је отворен јуче и траје до 31. јула. Организатори су најавили да ће пригодним поклонима бити награђени најуспјешнији кампер, те најбоље и највредније рукометашице.