latinica  ћирилица
26/07/2016 |  15:31 ⇒ 15:35 | Аутор: ТАНЈУГ

Британија отвара три економска представништва у САД

Британска влада ће отворити три нова представништва у Сједињеним Америчким Државама у циљу промовисања пословних и економских односа послије одлуке Велике Британије да изађе из Европске уније, саопштило је данас британско министарство за међународну трговину.
Лондон (Фото: epa/Andy Rain) -
Лондон (Фото: epa/Andy Rain)

Изабрани су градови Минеаполис у Минесоти, Рали у Сјеверној Каролини и Сан Дијего у Јужној Каролини због економске продуктивности и установљених истраживачких и развојних институција, наводи се у саопштењу министарства, које преноси агенција Ројтерс.

"У оквиру наше амбициозне визије о отвореној и спољно оријентисаној британској економији је и ширење нашег утицаја на најважнијим тржиштима широм свијета, а ова три града нуде изванредне могућности за подстицање трговине и инвестиција", наводи се у унапред припремљеном говору британског министра за међународну трговину Лијама Фокса, који ће данас остати у Чикагу.

Фокс тренутно борави у тродневној посети САД, наводи Ројтерс, додајући да је он такође изјавио да ће тек по изласку из ЕУ, Британија моћи да преговара са САД о ближим трговинским односима.