latinica  ћирилица
02/08/2016 |  14:20 | Аутор: СРНА

Лукач: Немам намјеру да се извињавам Пандуревићевој

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је данас да нема потребе да се извињава шефу посланичког клуба СДС-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Александри Пандуревић због својих изјава, како је затражила Српска демократска странка /СДС/.
Драган Лукач - Фото: СРНА
Драган ЛукачФото: СРНА

"Стојим иза сваке своје ријечи. Неко ко почне коментарисати нешто што у својој професионалној каријери није радио и са чим се није сусретао, требало би да размисли два пута прије него што јавно изнесе неке своје коментаре", рекао је Лукач.

Он је навео да све што је изнијела Александра Пандуревић, која је и члан Предсједништва СДС-а, нема никакве везе са реалношћу и законским рјешењима.

"То је њено виђење ствари. Моја порука је била само да о стварима којима се није бавила може да прича само у неким својим приватним круговима", рекао је Лукач.

Александра Пандуревић је крајем прошле седмице изјавила да је министар безбједности БиХ Драган Мектић само хтио да преименује Ударну групу за борбу против тероризма у координационо тијело, те да је једина измјена да се на њеном "челу" налази министар безбједности, а не главни тужилац.

Лукач је тада рекао Срни да Александра Пандуревић није адекватна да коментарише област безбједности БиХ и да не жели да коментарише њене изјаве у вези са формирањем координационог тијела за борбу против тероризма.